Conversie optimalisatie

Verhoog de waarde van je bezoekers

Je hebt voldoende bezoekersaantallen, maar hier komen geen nieuwe klanten uit voort. Grote kans dat jouw website niet gebruiksvriendelijk genoeg is en dat gaan we veranderen! Samen met jou verbeteren we de klantgerichtheid van je website. Allereerst door de balans op te maken: waar sta je nu, wie zijn jouw concurrenten en het belangrijkste, wie zijn jouw bezoekers? Daar doe je het uiteindelijk voor. Vervolgens gaan we over naar de kern van conversie optimalisatie: data verzamelen en analyseren. Zo achterhalen we wat de klant op je website verwacht en wil zien.

De voordelen van CRO

Heb jij veel bezoekers op je website die weer vertrekken zonder te converteren? Dat is zonde. Je hebt immers een hoop moeite gedaan om al dat verkeer naar je website te trekken met zoekmachine optimalisatie en betaald adverteren. Je bent dus toe aan conversie optimalisatie, maar wat zijn de voordelen?

Onze werkwijze: 4 stappen

Stap 1: Analyseren
We starten met het in kaart brengen van de huidige situatie. Waar in het conversieproces lopen je klanten tegen een drempel aan? Met behulp van verschillende tools, bijvoorbeeld Hotjar en Google Analytics, komen we erachter op welk moment in de customer journey je bezoekers de website verlaten.
Stap 2: Plan van aanpak
We weten nu waar je klanten tegen een drempel aanlopen, maar nog niet waarom. Op basis van psychologische principes en ervaring gaan we dit zelf verder invullen. Hierdoor is het namelijk ook makkelijker te bepalen wat de klant wél verwacht of wil zien op je website. Daarna stellen we een hypotheses en een testplan op.
Stap 3: Design en development
We werken het testplan uit! Vaak is dit in samenwerking met de design- en techniek afdeling. We ontwerpen, bijvoorbeeld, een nieuwe pagina die we als A/B test live zetten. In sommige gevallen is A/B testen niet mogelijk en worden wijzigingen of designs doorgevoerd zonder eerst te testen.
Stap 4: Resultaten
We monitoren de test nauwkeurig. Wanneer er voldoende bezoekers en conversies zijn, kan de winnaar bepaald worden. De winnende variant zal dan met hulp van een developer geïmplementeerd worden. Ook evalueren we de test, zodat we met de opgedane kennis en resultaten weer door kunnen testen.
1
2
3
4

A/B testen voor meer conversie

Een belangrijk onderdeel van conversie optimalisatie is A/B testen. Met een A/B test ontdek je of de optimalisatie die je hebt bedacht ook daadwerkelijk meer conversie oplevert. Een test kan betrekking hebben op bepaalde elementen, bepaalde pagina’s of je complete website. De aanpassing baseren we op psychologische principes of op data uit bijvoorbeeld Google Analytics of Hotjar. Een A/B test heeft voldoende gebruikers en conversies nodig om een significante uitslag te behalen: de looptijd is dus geheel afhankelijk van jouw website. Daarna is natuurlijk de grote vraag: hebben we een winnaar? Dit is niet altijd het geval, maar ook daar leer je van. Op basis van concrete cijfers doen we vervolgens aanbevelingen voor optimalisaties of vervolgtests. Zo verhogen we stap voor stap jouw conversie!

Hulp nodig met CRO?

Als CRO marketeer kijk ik graag hoe we conversiestijging kunnen realiseren! Met data uit Google Analytics, Hotjar en user research gaan we gericht aan de slag.

Gerdo de Laat
CRO Marketeer

Hulp nodig met CRO?

Zoë Michiels
CRO Marketeer

Let's get together!

Meer informatie of vragen over conversie optimalisatie? Neem contact op via onderstaand formulier.